woensdag 28 augustus 2013

Een beetje verliefd...

Een beetje verliefd..... echt wel ... toen ik deze nieuwe stoffen van Bonnie and Camille zag die dit najaar uitkomen bij Moda....SCRUMPTIOUS! We zagen ze al in april of mei op stof bij onze leverancier en ik was gelijk verkocht :) zo leuk!En bofferd dat ik ben, ik kreeg afgelopen zondag een stapeltje stalen bij de groothandel (niet zo'n pakket als op de foto hoor...), zodat ik alvast kon beginnen aan een nieuwe quilt met deze stofjes. Want wij krijgen nl. in november deze stof op Jellyrolls en Layer Cakes (en misschien zelfs ook wel als die nieuwe hexagon pakketjes die Honeycombs heten...) 
In de winkel hebben wij o.a. deze Honeycombs liggen van dezelfde ontwerpsters (moeder en dochter), de Happy-go-Lucky, waar wij ook andere precuts van hebben liggen.

 Wat kan je maken met deze nieuwe Honeycombs? Nou bijvoorbeeld zo'n quilt...Maar wat ga ik nu maken met die nieuwe verworven schatten?????Deze quilt (maar dan met Scrumptious).... die te vinden is in Camille's nieuwe boek...


Waar veel te veel mooie quilts in staan.... beetje modern en lekker vrolijk! Maar natuurlijk zijn de quilts ook te maken met hele andere stoffen als je daar meer van houdt.Deze quilt bijvoorbeeld vind ik ook zo heel leuk....maar ja ik ben al met een andere huisjesquilt bezig met charmlapjes en natuurlijk ook mijn grijze/rode huisjes van 7,5 cm. Maar ik denk toch dat deze huisjesquilt er ook nog wel eens komt, want ik vind het zo'n schatje!Deze quilt is ook gemaakt met de Scrumptious serie.... en is zelfs voor beginners leuk om te maken....
 

Hier maakte ik deze quilt ook al voor de winkelmet de nieuwe Riley Blake stofjes! Moet alleen nog gequilt worden, maar ja ... quilts van klanten gaan over het algemeen voor met quilten :)En dit is de uitvoering van Anne-Marie de Jong... ook voornamelijk met Riley Blake stofjes.


En omdat die zo leuk is om te maken en ook omdat zij meer dan 1 kleindochter heeft.... nog eentje van Anne-Marie de Jong (rechts), quilt wordt omhoog gehouden met hulp van Carla in onze winkel op een maandagavond bee.  Maar nu weer even terug naar de Scrumptious, deze quilt maakte Camille er ook mee.... voor de vakbeurs in de USA.

En ja dit zou natuurlijk helemaal te gek zijn, maar ik heb niet zoveel stof als dit hoor, het is ongeveer gelijk aan een Jellyroll hoeveelheid. Dus de quilt die ik er nu mee wil maken kan prima, want dat is een Jellyroll patroon. En het is ook een simpel patroontje, maar met een heerlijk effekt. En zeker ook een quilt die ik nog wel eens vaker zou maken, ik hou van die simpele patronen die veel verschillende stofjes gebruiken (en ja een Jellyroll heeft natuurlijk altijd 40 stroken, dus daar kan je lekker mee werken!). En wie wil nou niet met een hele serie stofjes werken? Heerlijk toch die Precuts? Je hoeft niet een hele serie te kopen als klant (of als winkel... want dan ga je zeker failliet!) en je kunt er wel mee werken, heerlijk toch?

Mocht je interesse hebben in het boek, dan kunnen we dat voor je bestellen.
En voor de Scrumptious moeten we helaas nog wachten tot november, maar we hebben wel andere stofjes van Bonnie en Camille in de winkel hoor die ook zo'n vrolijke uitstraling hebben, o.a. precuts van Marmalade en Happy-go-Lucky .... en daar kunnen we natuurlijk ook  hele leuke vrolijke (zomerse?) quilts mee maken.

En ik... ik ga nog even een paar blokjes naaien, want ze worden zooooo leuk :) Even genieten!
Wordt vervolgd....

Groetjes
Marina.
6 opmerkingen:

  1. helemaal mee eens Marina, Mooie vrolijke stofjes. Daar komen we zeker de winter mee door.

    Groetjes Wilma van den Bergh

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke frisse kleurtjes.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen