zaterdag 7 september 2013

Het was even stil...

.... aan deze kant, maar nu de eerste Marti Michell Club weer geweest is vandaag, heb ik weer tijd om lekker achter de computer te zitten en weer een blogje te schrijven.

Wat ik vandaag heb laten zien op de MM Club, daar wacht ik nog even mee, want een aantal dames komen pas over 2 weken en het is niet zo leuk als ze dan alles al gezien hebben toch?

Maar de Show-en-Tell laat ik jullie toch wel even zien hoor! Hoe vinden jullie deze prachtige huisjes? We hebben ze al eens eerder laten zien, maar nu is het een heel apart kussensloop geworden voor een speciaal kussen. Hoe leuk is dit geworden?

En dit is de andere kant, een achterkant kan je het niet noemen toch? Zo leuk met al die geappliceerde vogeltjes en bloemen.... en weer een heel ander gebruik van de gemaakt huisjes als in deze quilt:
 Die we ook al eens voorbij zagen komen, de Amish Huisjes van Ria. Maar nu is dit quiltje dus helemaal af.... prachtig gequilt. Ook een werkstuk om trots op te zijn!
En ook dit schatje is van de hand van Ria (die achter haar quiltje verstopt staat...). De Sampler quilt gemaakt met de set A van Marti Michell. Met deze set kan je dit quiltje in 3 (!) maten maken, dit is de kleinste maat die uit het setje gaat. En Ria's verzameling Debbie Mumm lapjes die ze ooit eens is begonnen, is zo weer een stukje kleiner geworden. Maar wat een lief quiltje is dit geworden zeg...
Maar ja... de Marti Michell Club daarover dus meer over 2 weken :)
Maar na de MM Club kwamen de dames van Ineke's Quiltcafe. Vandaag was het onderwerp een lopertje maken van die schattige Mini Charm pakketje van Moda. Je hebt 2 pakketjes nodig voor een leuke loper en een halve meter stof voor de puntjes en de inzet driehoeken. Aangezien er in een pakketje wel 40 lapjes zitten van 2,5 inch in het vierkant, is het even puzzelen voordat je een blok naar je smaak gelegd hebt! Zoals jullie kunnen zien, wordt er druk gepuzzeld!
En als je dan tevreden bent... dan kan je gaan naaien! Hier ligt het blok van Jeannette Klop op de prachtige onderlap die strakjes wordt gebruikt voor de achterkant van de loper.
En dan wordt er druk genaaid.....
En voordat je het weet is je eerste blok alweer klaar! Een prachtig blok en het leuke van deze Mini Charm pakketjes is, dat alle stofjes uit 1 serie komen, dus ze passen altijd goed bij elkaar!

Ook Dicky Bakker heeft al een blok klaar.... zij werkt met een Mini Charm met kerstlapjes...
 
En dan is het alweer middag.... en komen de dames binnen voor de eerste Sashiko les van Ineke.... lappen worden gesneden... de mooie quilt wordt geshowd door Ineke.... de ooohhs  en ahhhhs waren voor in de winkel te horen :)
 

Maar al snel waren de dames heel stil..... en druk aan het doorquilten van hun eerste blok! Ik ben erg benieuwd naar de resultaten de volgende maand dames.
Ook aan de andere kant van de tafel werd hard gewerkt hoor, ook is er zo nu en dan even tijd voor een kopje koffie of thee.....
En toen was de dag alweer om.... Ineke laat hier nog even de quilts zien voor de Jellyroll workshop die ze dit najaar gaat geven in onze winkel.
Beide Jellyroll quilts komen aan bod op 1 workshop! Dus...... 2 quilts voor 1 prijs :)
We hebben nog een plekje voor je vrij hoor.....

Kom gezellig even langs volgende week zaterdag, want dan hebben we weer OPEN DAG in de winkel in den Dolder, van 10 tot 15 uur is alles weer te zien wat er dit najaar gemaakt kan worden.
En Ineke Vaillant en Helma de Jong (die een workshop machinaal quilten gaat geven) zijn er dan ook en zullen ook allebei een kleine demonstratie geven. En ik ben dit keer voor in de winkel te vinden, waar ik jullie het een en ander ga demonstreren.... kom gezellig even aan en drink lekker een kopje koffie of thee in ons leslokaal. En geniet dan ook gelijk van de SPECIALE OPEN DAG AANBIEDINGEN!!!!

Prettig weekeinde
Marina.
2 opmerkingen:

  1. Ziet ter allemaal gezellig uit Marina, kan niet wachten tot over 2 weken de MM club.

    Groetjes Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo jammer dat ik niet kon gisteren bij het quiltcafe, kan ik het patroon van de loper krijgen/kopen?

    BeantwoordenVerwijderen