zaterdag 24 augustus 2013

Van Vancouver Island naar Vancouver....

Gek genoeg ligt Vancouver niet op Vancouver Island, maar misschien ben ik een van de weinige mensen die dat gek vind?
Maar we gingen dus nog een keer met een veerboot.... van Victoria naar Vancouver, dus naar het vaste land van Canada. We hadden mazzel en waren eigenlijk eerder bij de veerboot dan we dachten, het verkeer is altijd nogal onbetrouwbaar, dus je gaat vroeg op pad nietwaar? We hadden de boot gereserveerd, maar mochten ook met een eerdere boot mee als we dat liever hadden. Nou.... daar hoeven we dan niet lang over nadenken, een uurtje wachten in de auto of gewoon bijna gelijk de boot op? Het werd dus een een boot eerder dan we gereserveerd hadden...
De boot op met onze rode Ana (het kenteken van onze auto was ANA7287 dus hebben we haar maar ANA genoemd..) en naar boven het dek op. Nou dat had ik al snel bekeken, want ik had last van ontstoken ogen sinds ik uit het vliegtuig stapte in Atlanta... dus ik heb lekker binnen zitten naaien achter glas, terwijl manlief uit stond te waaien buiten :) Het leverde in ieder geval 1,5 nieuw huisje op!
 
Toen we bijna de haven uit waren, werd er omgeroepen dat we toch even terug gingen... er was nog iemand die met de boot mee moest :) ik weet niet wie of wat dat was, maar blijkbaar genoeg om terug te varen! Dus de tweede keer weer uit de haven.... het was prachtig om te zien, je vaart natuurlijk een stuk langs de kust en die is er prachtig!

 Na een tijdje varen (ik geloof toch wel 1,5 uur)  waren we aan de overkant.... en gingen we op pad naar...... de eerste quiltwinkel op het vaste land, want die zat heel dicht bij de aankomstplaats van de veerboot volgens Ad en die kan het weten, want hij doet de route en de kaart en ik rij gewoon waar hij zegt dat ik heen moet :) en dat werkt prima zo!
Wineberry was dus de eerste winkel en het was een leuke, goed gesorteerde winkel, niet al te groot... maar ik heb er toch weer een paar grijze stofjes kunnen vinden en een paar aparte voedselstofjes (ik spaar al jaren allerlei gekke voedselstofjes.... dit keer heb ik bijv. nacho's gevonden, chinese gelukskoekjes, allerlei kleuren tortilla chips, etc. mijn verzameling groeit...).
 


De aardige mevrouw die me er hielp ging er speciaal even voor staan.... amerikanen zijn gek op foto's , maar canadezen zijn niet anders hoor :) Je ziet ook overal mensen die zichzelf laten fotograferen met als achtergrond waar ze zijn.... dus dan krijg je na de vakantie.... dit zijn wij hier... dit zijn wij daar... :)

En zo reden we dus na een leuke quiltstop naar Vancouver toe.....ons hotel opgezocht... altijd spannend in een grotere stad.... vooral als er zoveel eenrichtings verkeer is :) maar goed... we hebben het weer gevonden en de auto een plekje laten geven (parkeren naast het hotel, auto afgeven... en je laat weer weten wanneer je die nodig hebt, VALET parkeren dus... in de stad is dat wel zo handig als een hotel het heeft...)

Toen maar een rondje gelopen in de stad en naar de haven gelopen.... aan de overkant zie je dan dit.... 
 En de haven is groot genoeg voor dit soort jongens.... het lijkt niet zo groot op deze foto, maar het is zo'n drijvend hotel, ook wel een cruise schip genoemd :)
 Vancouver heeft ook heel veel watervliegtuigjes die landen en opstijgen, is een leuk gezicht.... tussen het laveren van deze grote jongen ging het landen en opstijgen gewoon door hoor, gewoon ervoor langs of erachter langs... daar zitten ze niet mee! En het is echt druk.... elke paar minuten landt er wel iets en het opstijgen gaat ook gewoon door.

Dat drijvende hotel kwam trouwens hier achter vandaan.... de terminal voor cruise schepen! Apart gebouw he?? En zoals je ziet... het was er prima weer!
En dit is ook Vancouver.... genomen rechts van de cruise schip terminal....Het was een lange dag geweest en zelfs tijdens het wandelen in de stad nog een Michaels tegengekomen, dat heb ik in de USA nog nooit tezien.... zo'n soort winkel midden in de stad! Het is dat je dan toevallig zo'n straatje inkijkt.... en ja... natuurlijk moest ik even naar binnen en heb ik nog een paar bolletjes sokkenwol aangeschaft, stel je voor dat ik niets te breien had in mijn vakantie????

Wordt vervolgd...
Marina.
 

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verslag, alles waar je over schreef en alle foto's, daar zijn wij vorig jaar nog geweest!!! Nou ja, Vancouver eiland niet, maar wel de eerste 2 keren. Waar zit die ene quiltwinkel, heb ik niet gezien?
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reis hebben wij ook gemaakt Marina en het is weer "kicken" hoor!! Wat een prachtige natuur! En inderdaad een leuke quiltwinkel. Geniet nog maar lekker na van al dat moois hoor!! Gezellige zondag en liefs van Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om te mogen meegenieten, vooral plekjes waar ik nooit zal komen. En natuurlijk blij dat er weer een blogje van je te lezen is. Deze week heb ik extra vrij dus ik denk dat ik ook even jou kant op kom.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen