woensdag 2 oktober 2013

workshop Capistrano

Afgelopen zaterdag was Ineke Vaillant weer in onze winkel om de workshop Capistrano te verzorgen. Een prachtige quilt zoals je kunt zien op onderstaande foto.
Dit is de versie van Ineke, maar in de winkel hebben we op dit moment nog een prachtige rood/witte variant hangen die gemaakt is door Helma de Jong.
Er werd heel aandachtig gewerkt.... het uitzoeken van de kleurtjes is nog een hele klus, maar zoals altijd heeft Ineke de cursisten prima uitgelegd (ik begreep het tenminste ook helemaal :) ) hoe je het beste je kleuren kon gebruiken. En daarna is het lekker naaien, de meeste dames gingen met de hand aan de slag. Lekker meeneem werkje deze quilt!
Ook aan de andere kant van de tafel werd druk gepuzzeld.... en heerlijk ontspannen genaaid!
Hoe mooi zal deze quilt worden? Het zijn natuurlijk wel mijn favoriete warme kleurtjes.... Met een geleende theedoek gingen deze blokken in aanbouw mee terug naar Texel, want Ineke had als taxi gespeeld voor een van onze cursisten die graag deze cursus wou doen, maar die op Texel helaas niet doorging. Zoals jullie zien... is overal een oplossing voor te vinden :)
Met deze kerststofjes zal het ook zeker een hele mooie quilt gaan worden....
Ook dit blok is het begin van een mooie quilt! Zoals jullie kunnen zien, zijn er dames die heel vlotjes met de hand kunnen werken, want dit was 's middags al een mooi resultaat!
En eentje in Ineke's favoriete kleuren :) Prachtig blauw.... en eindelijk eens een doel gevonden voor deze stofjes die ook op een mooie quilt lagen te wachten!

Nu zullen jullie wel denken, waarom duurde het zo lang voordat er weer iets op dit blog verscheen? Ik was geveld door de griep die op dit moment heerst. Het begint met keelontsteking, daarna kwamen bij mij het hoesten en de holtes die allemaal vol zaten (is ook heel onhandig met hoesten!), koortsig en gewoon ziek :) Nu ben ik iemand die daarna bronchitis krijgt, dus voorlopig blijf ik nog wel even kwakkelen, maar het ergste is inmiddels achter de rug. Maar zoals jullie vast wel begrijpen, komt er dan van bloggen niet veel als je zo beroerd bent en tellen de uren dat je in de winkel bezig bent dan driedubbel, dus kom je gewoon nergens meer toe als je thuis bent.
Maar gelukkkig..... ik begin me weer wat beter te voelen.
En wat ik intussen tijd wel heb gedaan?
Sinds kort hebben wij alle patronen van Zijmaakthet in de winkel, leuke patronen om o.a. deze aap Jacobus en beer Vera (bijna af... ze moet nog een neusje en ogen, maar door de griep is dat er niet van gekomen) te maken. Prima te breien voor de wat meer ervaren breisters, want het is wel op 4 pennen of met een rondbreinaald. De patronen zijn per naald beschreven, dus kunnen met allerlei diktes garen worden gemaakt. Hoe dikker het garen, hoe groter de knuffel! Mijn beer Vera die is gebreid met sokkenwol dikte 6draads (pennen 3) is een kleintje naast de Jacobus die met veel dikker garen is gemaakt. Maar er komen zeker in de nabije toekomst meer knuffels om te gezelschap te houden in de winkel! Helaas mag ik deze patronen NIET per internet verkopen, dus als je een patroon wilt bestellen, graag per email of gewoon lekker even ophalen in de winkel, dan kan je gelijk een leuk wolletje erbij uitzoeken :)

En gisteravond was er de tweede les van de Farmers Wife Sampler Club, wij werken op deze Club met de mallen van Marti Michell. Die zijn voor alles te gebruiken en zeker heel handig om deze quilt mee te maken. Want 100 blokken uit het boek kunnen simpel gemaakt worden met de (bestaande) mallen van Marti Michell. Wij hebben heel veel mallen in de winkel te koop, deze komen ook binnenkort op internet, maar ja.... tijd is altijd een probleem om dit soort dingen te verwezenlijken :)
Wil je iets van Marti Michell hebben en we hebben het NIET in de winkel hangen? Geen probleem, wij krijgen iedere maand een zending van Marti binnen, dus we kunnen het ALTIJD voor je bestellen!


Foto links:
Deze prachtige blokken zijn gemaakt door Carla, zij kon niet beslissen of het een 'boerenwijffie' werd met jaren 30 stofjes of met de jaren verzamelde Thimbleberries stoffen. Dus besloot ze om ze allebei te maken! Wij vonden ze allemaal prachtig.... dus het worden waarschijnlijk 2 quilts :)
Deze quilt is enorm geschikt om verzamelingen in te gebruiken, omdat je voor alle blokken andere stofjes kunt gebruiken en zo'n thema is dan ook heel erg geschikt! En als je nagaat dat Carla vorige week donderdag terug kwam van vakantie en toen hier nog aan moest beginnen, omdat ze de vorige les gemist had.... dan neem ik petje af voor haar, want ook al kun je snel werken op deze manier, het is toch een hele prestatie!

Foto rechts:
En deze prachtige blokken  rechts zijn weer heel anders en gemaakt door Claartje. Zij gebruikt mooie zachte kleurtjes met een beetje antieke uitstraling, dit zal zeer zeker een hele mooie Farmers Wife Quilt worden voor op een bed.
Foto links:
Dorine heeft ook hele mooie blokken genaaid en zij gebruikt hiervoor o.a. een mooie Jellyroll die zij kreeg. Het is een Jellyroll met rood/creme/blauw en een patriotic thema, maar ook dit gaat een prachtige quilt worden.
Naast de Jellyroll gaat Dorine nog een aantal Civil War-achtige stofjes gebruiken die heel mooi bij deze kleurtjes passen.

Foto rechts:
We hebben niet 1 maar 2 Carla's op de Club!
Deze blokken zijn van onze andere Carla en zij gebruikt rood/creme en groene tinten. Altijd een prachtige combinatie, zeker met die mooie bloemenstofjes die ze er ook in gebruikt.
Ongetwijfeld wordt dit ook een mooie quilt..... je ziet nu al dat voor de Farmers Wife er allerlei combinaties gebruikt kunnen worden, want van alle blokkken die ik gisteravond zag, zit er niet 1 combinatie tussen die ik NIET mooi vind :)
  Foto links:

Dat je ook heel goed met batikstoffen kunt werken, kan je hier wel zien.
Anjo (onze buurvrouw) werkt met haar batikverzameling en maakte deze prachtige blokken in herfstkleuren. Dit gaat ook een bedquilt worden en je moet dan natuurlijk ook rekening houden met je kleuren in de slaapkamer. Maar deze combinatie zal op mijn bed ook heel mooi staan :)
 Foto rechts:

Anne-Marie is nog niet zo lang bezig met patchwork (sinds februari dit jaar) en leert iedere keer weer heel veel bij. Werken met de mallen van Marti Michell is ook heel fijn voor mensen met minder patchwork ervaring, want zoals jullie kunnen zien zijn deze Hollandse Boerenwijffies ook heel erg mooi geworden. Een combinatie van  rood/wit/blauw is altijd mooi en super Hollands toch?
 Foto links:

Wilma gebruik ook batikstofjes, maar weer hele andere kleurtjes als onze buurvrouw Anjo. Dat deze kleuren ook heel goed kunnen, dat is hier zeker te zien! Door haar extra drukke werkweken de afgelopen maand is ze niet verder gekomen dan 4 blokken, maar ze zijn wel heel erg mooi geworden.
We gaan er allemaal van uit dat je die 6 blokken nog wel inhaalt Wilma :) Dat wordt een drukke maand voor je, want we hebben deze maand 11 (!) blokken te maken.

Foto links:
en last but not least!!!! Jolanda had haar 10 blokken allemaal gesneden en op haar mooie blokkenrol meegenomen. Gisteravond heeft ze besloten dat ze deze blokken toch met de hand wil gaan naaien en daar is dan de Marti Michell Corner Trimmer de Luxe prima voor. Alle hoekjes krijgen zometeen een stipje en de zijkanten ook, zodat ze precies weet waar en genaaid moet worden.
Wij rekenen er natuurlijk allemaal op dat Jolanda volgende maand wel een aantal blokjes genaaid heeft in de trein :)

Foto links:

En mijn blokken?

Dit zijn de eerste 10 blokken voor mijn boerenwijffie..... rood en wit, maar ik heb besloten dat er ook zwart bij komt, dus de volgende 10 blokken zit ook veel wit en zwart in.
Maar die laat ik een volgende keer zien.

Groetjes
Marina


P.S. Zoals jullie op de website en op Facebook konden lezen, is mijn winkel vandaag gesloten vanaf 12 uur. Lennart krijgt vanmiddag zijn Bachelor diploma en daar wil ik graag bij zijn :)

4 opmerkingen:

 1. Bij het zien van de FW blokken begint het wel te kriebelen, waarom heb ik toch zo weinig tijd.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi lieve Marina,
  Gefeliciteerd met en voor Lennart!! Geweldig dat er weer een nieuwe mijlpaal is bereikt!
  Wel heel naar voor jou dat je het zo te pakke hebt. Ik hoop dat het hele hoest-gebeuren niet zo lang duurt. Beterschap!
  Wat wordt er weer hard gewerkt aan geweldige werkstukken CHAPEAU!! voor alle harde werkers.
  Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Capistrano. Dat is een hele mooie quilt.
  En geheelveeliciteerd natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk weer Marina om je bloggen te lezen, geeft steeds weer energie om door te gaan. Ik vind de Farmers Wife erg leuk om te doen en hoop er daarna dan ook een mooie quilt van te maken!!

  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen