dinsdag 22 oktober 2013


Hallo allemaal,

het is alweer even geleden, maar veel mensen volgen mij tegenwoordig ook via Facebook op www.Facebook.com/MarinaFluit of www.Facebook.com/MarinasQuiltcorner. Daardoor heb ik minder tijd om een blog te schrijven en door de nieuwe media zoals een handige telefoon, kan ik daar ook sneller berichtjes mee maken :)

Maar ook ben ik heel druk geweest met onder andere de Marti Michell Club, zoals die van de maand oktober:
De Twinkling Star, een leuk patronen boekje dat iedereen kan kopen in mijn winkel, maar de Clubleden van de Marti and Me Club krijgen deze natuurlijk automatisch en een stukje goedkoper en zij kunnen ook de maandelijkse Clubmeeting bijwonen met een demo en lecture van mij... en niet te vergeten de Show en Tell van de andere Clubleden :)

Het boekje van deze maand bevat o.a. de quilt Twinkling Star, waar we gegarandeerd volgende maand leuke voorbeelden van zullen gaan zien, want Ria is er al mee bezig!
Zelf heb ik gekozen voor de optie van het patroon van de Kabouterquilt :)
Eindelijk een leuk patroon gevonden dus om deze fantastische kabouterstof die we in de winkel hebben staan eens te gebruiken. En het is een enorm leuke quilt om te maken als je een stof hebt die eigenlijk veel te mooi is om te verknippen! Zoals je ziet hou je de stof mooi aan één stuk en je krijgt er op een vrij vlotte manier een leuk quiltje mee. In het boekje staan 2 maten van deze quilt, de mijne is ongeveer 120x150 cm dus leuk voor een kinderbed of gewoon lekker op de bank. Maar ook een eenpersoons quilt staat beschreven. Voor mijn quiltje gebruikte ik de sets A en C, voor de grotere maat gebruik je de sets B en D van Marti Michell.
Vorige maand was er de Kaleido Ruler waar mee kon worden gewerkt en ook daar hadden we diverse patroontjes in het boekje voor staan. Maar Martha maakte deze leuke tas, die zelfs 2 verschillende kanten heeft, omdat ze de blokjes anders heeft ingekleurd. Een leuke tas dus, die ze volgens mij heel veel gaat gebruiken!
Dit is de andere kant van de tas, je kan hier echt niet praten over een voor- of een achterkant toch???
Ook Tracey had gewerkt met de Kaleido Ruler en had een ander patroon uit het boekje uitgezocht. Een leuke loper was het resultaat.
De volgende maand gaan we deze mallen gebruiken.... de Mini Dresden Plate Templates, de normale maat kan ook, want ook daar staan leuke patroontjes voor in het boekje :)
Zelf ben ik druk bezig met het quiltje wat je hier een klein beetje kan zien..... Dresden Delight, met de mini malletjes! Maar daarvoor moeten jullie nog wel even wachten, want het resultaat is nog geheim :)
Ook is er de Windmill workshop geweest met de Windmill Template van Marti Michell. Een enorm leuke methode vind ik zelf en na een dagje snijden en een beetje naaien hadden we al heel snel leuke resultaten. Een paar tops zijn al helemaal klaar en dat al na een paar dagen na een workshop, dat gebeurt niet vaak. Daaraan kan je ook zien, dat het een leuke naaimachine methode is die vrij snel resultaat geeft.
Maar eerst moet er besloten worden hoe de blokken naast elkaar komen te liggen. Hierboven de stofjes van Ria, die een 10 inch pakket van Hoffman ervoor gebruikte.
Dorine is bezig met het uitleggen van een grote quilt van 260x280 cm, zoals jullie kunnen begrijpen was die niet in 1 dag gesneden en verwerkt. Maar na een terugkom dagje, ging ook Dorine met een hele eerste rij naar huis en inmiddels heeft zij al 5 rijen aan elkaar. Kijk maar eens op de link van Dorine's blog in de links hiernaast.
In de loop van de middag groeiden de quilttops gestaag.... hoe leuk is het om ze naast elkaar te zien????
Deze quilt, daar ging iets mee mis. Dus die is nog een nachtje gebleven en ik heb er even een puzzeltje op los gelaten, maar daarna kon die dus ook mee naar huis met Clara.
En met succes, want een paar dagen later konden we deze al op het blog van Ria bekijken. Zie ook de link naar het blog van Ria hiernaast.
En op de dinsdag na de workshop van donderdag.... ja dus minder dan een week later... was de top van de quilt van Janny al af! Janny van Nimwegen het is echt een pracht van een quilt aan het worden. Zij gebruikte hiervoor een Layer Cake van Moda met volgens mij een aantal extra stofjes....
En die dinsdag was dus ook de top van Ria klaar! De dames hebben er lekker aan gewerkt in het weekeinde, dat is wel duidelijk.
Na de Marti Michell Club was het tijd voor de mini quiltjes Club van Ineke Vaillant. En ook deze dames hadden heel hard gewerkt, kijk maar eens naar deze kant van de tafel!
En de andere kant van de tafel!
Dit is de poesjes quilt van Alie.....
De pompoentjes van Anjo!
De appeltjes van Karin....
De pompoentjes van Helma....
Dat een mini quiltje ook een leuke tas kan worden, bewijst deze tas van Bertine!
De appeltjes van Tracey hebben steeltjes van kraaltjes!
Ook een mini quiltje die de vorige maand kon worden gemaakt was de heks! Dit is de heks van Helma en zij heeft heel veel enorm leuke knoopjes gebruikt in haar quiltje! Echt iets om heel lang naar te kijken.....
En dan waren er nog vogelhuisjes, dit is het kussen van Dorine!
De Funky huisjes van Martha!
Hele leuke vogelhuisjes van Alie.....
En Hermien paste het maatje een beetje aan, want zij maakt iedere maand van de mini quiltjes leuke placemats! Ook een idee om leuke quiltjes te maken die dan ook nog gebruikt kunnen worden :)
En dit is alweer een voorbeeldje die vandaag in de winkel langs kwam.... het engelen quiltje van Anjo die afgelopen zaterdag dus een van de quiltjes was die gemaakt konden worden. Hier zullen we vast meer voorbeelden van gaan zien volgende maand na de volgende Mini Quiltjes Club bijeenkomst van Ineke Vaillant.

Het was een lange blog, dat hadden jullie wel verdiend! En overmorgen ga ik naar Houston voor een paar daagjes naar de Quilt Market, de vakbeurs voor quilten/patchwork in de USA die elk najaar wordt gehouden. Dus de komende week zal het bloggen ook niet veel worden ben ik bang..... drukke dagen daar en daarna ben ik wel een beetje heel erg moe van het reizen heen en weer en alle indrukken.

De winkel blijft gewoon open, daar hoeven jullie niet bang voor te zijn.
Groetjes allemaal en tot volgende week.

En... voor het allerlaatste nieuws kunnen jullie natuurlijk kijken op mijn Facebook pagina van de winkel en mijn persoonlijke account. De links daarvoor zijn hiernaast te vinden. Je kunt alles meelezen daar, ook al heb je GEEN FACEBOOK ACCOUNT! Alleen reageren is helaas niet mogelijk....

Marina. 

3 opmerkingen:

 1. Leuk stukje Marina en een hele fijne tijd in Houston.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn die kleine quilts leuk. Zo in een huisje. gehangen, wat een leuk idee! Ik vind die kleine kattenquilt ook erg leuk. De twinkling stars lijken ook prachtig!
  Veel plezier en veel inspiratie gewenst in Houston!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha lieve Marina,
  Wat Zijn er weer een leuke werkstukken gemaakt!! Heel leuk om te zien.
  Jammer dat je weinig tijd hebt om je blog te schrijven. Ik werk nog niet met facebook en ik mis je info dus. Er zullen vast nog wel meer mensen zijn die nog niet van alle nieuwe media gebruik maken. Gelukkig komt er zo nu en dan iets op je blog. Daar kijk ik dus weer naar uit!!
  Groetjes en liefs,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen