donderdag 19 september 2013

OPEN DAG

Afgelopen zaterdag was er weer OPEN DAG bij ons in de winkel en bijna de hele familie Fluit was aanwezig :)
Zelf deed ik het vraag en antwoord gedeelte :)
En gaf regelmatig een demonstratie van de Marti Michell mallensets A en B.
Lennart was achter de kassa te vinden :) En hij had er zin in zoals je ziet!

Randy was deze dag de baas over de snijtafel, Alie was in de winkel om iedereen van adviezen te voorzien en te helpen de juiste stofjes uit te zoeken.
Randy heeft het snijden prima onder de knie! Hij heeft tenslotte in het verleden (en in mijn vakantie) vaak genoeg geoefend! Als ik maar zorg dat 'zijn' tafel leeg is en netjes.... dan is alles prima in orde.
Anjo, onze buurvrouw (links) was ook een deurtje verderop te vinden die dag om te helpen met uitzoeken van stofjes en ze kwam regelmatig bekende personen tegen. Anjo doet zelf ook regelmatig een workshop in de winkel en dan krijg je steeds meer bekenden in de quiltwereld. Hier is ze samen met Sytske op de foto!
Het leslokaal hing weer vol met de workshop quilts.... Ineke Vaillant en Helma de Jong waren er om 'hun' workshops te promoten.
Helma liet ook zien hoe je met je eigen naaimachine heel mooi kan quilten. We hebben dit najaar een workshop van 1 dag over dit onderwerp. Wil je het ook eens proberen? Geef je dan op voor deze workshop en leer hoe je zelf je machine kunt gebruiken om te quilten.
Ineke was niet alleen, maar had versterking meegenomen vanaf Texel. Aangezien zij toch iedere week naar ons toe komt op de zaterdagen, heeft ze wel eens een passagier bij zich. Gezellig voor allebei, want het is een heel eind rijden vanaf Texel naar den Dolder.

Ook Ineke had een demonstratie voorbereid.... hoe je op een leuke manier een telefoontasje kan maken met behulp van speciale vlieseline.
En zoals altijd had Ineke gezorgd voor een extra lekkertje.... dropjes en Marsmellows... die Anne-Marie en Claartje wel konden waarderen :) Zelf had ik gezorgd voor Brownies bij de koffie/thee/chocolademelk en ik kreeg de dag ervoor ook nog een heerlijke tulband van Hermien (die nog warm was toen ik die kreeg!).
Tja... en het bewijs dat je ook met een veiliger mes zoals het ergonomische mes wel eens je vinger kan snijden is hier geleverd! Je moet natuurlijk ook niet met je vingers over het mes heen wrijven als die DICHT op tafel ligt.... zeker niet als je er net een nieuw mesje in hebt gezet.

Maar al met al was het een gezellige dag in den Dolder, ik heb ervan genoten in ieder geval.
En alle dames (en heren) heel erg bedankt voor de assistentie, want zonder jullie kan ik dit niet doen!

Groetjes
Marina.

P.S. Vergeten langs te komen? Op onze website www.quiltcorner.nl  kan je zien wat voor workshops en cursussen er allemaal zijn dit najaar. We hebben nog niet alles vol zitten, dus je kunt er vast nog wel bij! Altijd leuk om iets nieuws te leren toch? En gezelligheid is zeker een onderdeel bij onze workshops :)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marina,

  Wat een leuk verhaal van de open dag! Het was inderdaad een super dag! En ik denk dat de foto's genoeg zeggen! Fantastisch gedaan hoor! Liefs van Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om te lezen dat het een fijne dag was, ik zat ik de bus dus kon niet komen helaas.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoera ik heb je weer gevonden! Ik vond het al zo stil...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om over jullie ervaringen te lezen. Krijg ik een beetje heimwee van....
  Jullie hebben allemaal weer veel gedaan om er een geslaagde dag van te maken!!
  Groetjes en liefs,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen